$links_hover_color = (!empty($mk_options['footer_links_hover_color'])) ? $mk_options['footer_links_hover_color'] : $mk_options['skin_color']; $padding_wrapper = (!empty($mk_options['footer_wrapper_padding'])) ? '#mk-footer .footer-wrapper{padding:'.$mk_options['footer_wrapper_padding'].'px 0}' : ''; $border_thickness = (!empty($mk_options['footer_top_thickness'])) ? '#mk-footer{border-top:'.$mk_options['footer_top_thickness'].'px solid '.$mk_options['footer_top_border_color'].'}' : ''; Mk_Static_Files::addGlobalStyle(" {$border_thickness} {$padding_wrapper} #mk-footer [class*='mk-col-'] { padding:0 {$mk_options['footer_gutter']}%; } #sub-footer { background-color: {$mk_options['sub_footer_bg_color']}; } .mk-footer-copyright { font-size:{$mk_options['copyright_size']}px; letter-spacing: {$mk_options['copyright_letter_spacing']}px; } #mk-footer .widget { margin-bottom:{$mk_options['footer_widget_margin_bottom']}px; } #mk-footer, #mk-footer p { font-size: {$mk_options['footer_text_size']}px; color: {$mk_options['footer_text_color']}; font-weight: {$mk_options['footer_text_weight']}; } #mk-footer .widgettitle { text-transform: {$mk_options['footer_title_transform']}; font-size: {$mk_options['footer_title_size']}px; color: {$mk_options['footer_title_color']}; font-weight: {$mk_options['footer_title_weight']}; } #mk-footer .widgettitle a { color: {$mk_options['footer_title_color']}; } #mk-footer .widget:not(.widget_social_networks) a { color: {$mk_options['footer_links_color']}; } #mk-footer .widget:not(.widget_social_networks) a:hover { color: {$links_hover_color}; } .mk-footer-copyright, #mk-footer-navigation li a { color: {$mk_options['sub_footer_nav_copy_color']}; } ");

Kendi Koltuğunuzu Döşeyin

 Kategori: İstanbul Koltuk Döşeme, Koltuk Döşeme

Size kendi koltuğunuzu döşeyebileceğinizi söylesek ne dersiniz? tabiki evde değil çünkü koltuk imalatı profesyonel eller tarafından koltuk atölyelerinde yapılmalıdır, ev ortamında dahi usta kişiler tarafından yapılması en iyisidir. Peki maksatımız nedir, size koltuğunuzu baştan sona kadar sizin insiyatifinize göre üretebilen atölyelerimizden haberdar etmek istiyoruz, bunu nasıl yapacaksınız peki, ilk öncelikle koltuğunuzun tarzını ve modelini belirleyeceksiniz, koltuk modelinde istediğiniz değişikleri ( kol kısmı, minder kısmı, ve ölçüleri) yaparak işe başlayabilirsiniz, bu işlemi kağıt üzerinde çizime dökebilir firmalardaki ustalar ile istişare ederek nihai karara varabilirsiniz. Hatta bir kaç tane koltuk modelini harmanlamak sureti ile yepyeni bir model elde edebilirsiniz.

 Modelin Üretime Alınması

Model ve ölçüler belirlendiğine göre ilk olarak koltuk iskeleti yapılması gerekir genel olarak kayın ağacı kullanılır (modele göre mdf ve kontra kullanılır) iskelet yapıldıktan sonra modelde var ise cila yapılması gereken yerleri cila atölyesine gönderilir bu aşamada istediğiniz cila rengiyle boyatabilirsiniz. Döşeme atölyesine ulaşan koltuk iskeletleri ilk olarak oturma kısımlarına lastik kolon zımbalanır, kolonların üzerine belirlenen kalınlıkta beyaz veya gri sünger uygulanır, üzerine göre kesilen kumaş zımbalı tabancası ile çalım işlemi yapılır oturma kısmının diğer ismi font’tur oturma kısmından sonra kol bölümü gelir, modele göre kolun ön ve yan kısımlarında ince veya kalın sünger kullanılır, yan kısımlara göre üst kısıma daha çok yük bineceği için üst kısımda 45 DNS sünger kullanılması en iyi seçim olacaktır kolun süngerlenmesinden sonra kumaş kesilir ve dikiş makinesinde dikilir ve zımbalı tabancası ile uygulaması yapılır.

Koltuk Modeli Nasıl Olur

Koltuk Modeli Nasıl Olur

Koldan sonra sırada sırt kısmı vardır, sırt kısmının süngerden önce enine ve buluna kumaş parçaları veya lastik kolon ile alt zemin hazırlanır ve süngerlenir, ölçüye göre kumaş kesilir dikilir ve zımbalanır, sonrasında kol seyyar ise montajı yapılır ve alt kısma astar çakılır ve ayakları matkap ve vida ile monte edilir ve koltuğunuz nerdeyse hazır

Son işlem olarak oturma ve sırt minderlerinin yapılması kaldı burası koltuğun en önemli kısmıdır çünkü deformasyonun en çok olduğu bölümdür, burada ilk olarak oturma minderinde kullanılacak süngeri iyi seçmeniz gerekmektedir minder süngerleri 28, 30, 32, 36 DNS sünger tiplerinden oluşmaktadır, yumuşak veya sert sünger tercih edebilirsiniz. Oturma minder süngerleri ölçüye göre kesildikten sonra elyaflama işlemi yapılır bu işlem sünger ile kumaş arasında oluşacak statik elektriği önleyecek ve kumaş deformasyonunu önleyecektir.

Koltuk Nasıl Döşenir

Koltuk Nasıl Döşenir

Sünger ölçüsüne göre kumaş kesilerek overlok işlemi uygulanır bu işlem kumaşın çabucak ipliklenmesini ve açılmasını önler, bu işlemden sonra kumaş dikiş makinesinde dikilir ve süngerler dikilen mindere takılır, oturma minderinden modele bağlı olarak sırt minderleri yapılır sırt minderleri dolgu veya sırt kısmına göre CNC de kesilmiş olan süngerler kullanılır, dolgu yapılacaksa dolgu için kılıf dikilerek silikon elyaf ve Kırpıntı sünger ile harmanlanan dolgu malzemesi ile minder yapılır, sünger kullanılacaksa ölçüye göre kesildikten sonra oturma süngerinde olduğu gibi elyaf sarılır, ölçüsüne göre kesilen kumaşlar overlok işlemi sonrasında dikiş makinesinde dikilir ve sünger veya dolgu minder içi kumaşa takılır.

Koltuk Tasarımları

Koltuk Tasarımları

Oturma ve sırt minderleri sökülüp takılması için kesinlikle fermuarlı olmak zorundadır, kasa kısmı döşenen ve minderleri yapılan koltuğunuz artık hazır hale gelmiştir. Sizin belirlediğiniz model, sünger çeşidi, cila rengi ve kumaş çeşidi ile koltuğunuzu siz belirlemiş oluyorsunuz, sizin seçimlerinizi birleştirmek ise bu işe yıllarını veren tecrübe sahibi koltuk ustalarına düşmektedir.

Benzer Yazılar

Yorum Yazın

$post_id = global_get_post_id(); if($post_id) { $show_footer = get_post_meta($post_id, '_template', true ); $cases = array('no-footer', 'no-header-footer', 'no-header-title-footer', 'no-footer-title'); $footer_status = in_array($show_footer, $cases); } if($mk_options['disable_footer'] == 'false' || ( $footer_status )) { $mk_footer_class .= ' mk-footer-disable'; } if($mk_options['footer_type'] == '2') { $mk_footer_class .= ' mk-footer-unfold'; } $boxed_footer = (isset($mk_options['boxed_footer']) && !empty($mk_options['boxed_footer'])) ? $mk_options['boxed_footer'] : 'true'; $footer_grid_status = ($boxed_footer == 'true') ? ' mk-grid' : ' fullwidth-footer'; $disable_mobile = ($mk_options['footer_disable_mobile'] == 'true' ) ? $mk_footer_class .= ' disable-on-mobile' : ' '; ?>
İletişim

Sorunuzu gönderin hemen cevaplayalım.

Aranacak kelime